QualityTrain in vogelvlucht

Op 1 oktober 2019 bestond QualityTrain
20 jaar!

Een mooie gelegenheid om even stil te staan en terug te blikken op 20 prachtige jaren:

In 1999 nam ik de grote stap mijn baan als hoofd opleidingen op te zeggen om een trainingsbureau te starten. Met wortels in de uitzendbranche kwamen de eerste klanten vooral uit deze branche.
De trainingsactiviteiten breidden zich verder uit naar andere branches, zoals banken, verzekeraars, accountancy, industrie, detailhandel, zorg en gemeenten.

In 2002 besloot ik een officiële opleiding te gaan volgen voor trainer. Bij de Trainersacademie in Amsterdam leerde ik nog meer over didactische vaardigheden, groepsdynamiek, counseling, en het ontwerpen van trainingen. Ik leerde er ook drie fantastische vrouwen kennen, waar ik toen en nu nog steeds een intervisieclub mee vorm en waar ik vanaf die tijd ook regelmatig mee samenwerk. Een extra cadeau.

In 2003 en 2005 was ik er een paar maanden tussenuit voor het krijgen van twee prachtige zoons. Gelukkig zorgden zij en manlief met hun flexibiliteit ervoor dat de ‘kwaliteitstrein’ op stoom kon blijven.

Ondertussen kwam ik er achter dat ik naast trainen ook het coachen van mensen en teams erg boeiend en leerzaam vond. Ik volgde daar diverse opleidingen voor. Een verrijking, ook voor mijn werkwijze als trainer. De accreditaties die ik in de loop van de jaren heb behaald voor verschillende psychologische instrumenten komen daarbij goed van pas.

Er was in die jaren ook ruimte voor een nieuwe activiteit: het schrijven en uitgeven van het boek ‘Goede managers grommen niet’. Wat was dat leuk en spannend.

In de afgelopen twintig jaar heb ik het geluk gehad om bij veel bedrijven en instellingen te mogen trainen en coachen. Alleen of met andere trainers, coaches en trainingsacteurs uit mijn inmiddels hechte netwerk. Ik hoop dat ik dit nog lang kan doen.

Ik realiseer mij dat ik een bevoorrecht mens ben: ik heb werk dat ik enorm graag doe en waar mijn passie ligt. In mijn werk als trainer en coach probeer ik dat ook mee te geven: doe datgene waar je in je kracht staat, waar je plezier in hebt, waar je energie van krijgt.

Saskia